Релакс зона Terme di Hissar

Освежете тялото и сетивата си в магическото спокойствие на Релакс зоната на Минерален комплекс „Terme di Hissar“!

Уникалната обстановка е създадена за максимален комфорт на нашите гости.

Релакс зоната на територията на комплекса разполага с традиционна финландска сауна, парна баня, солна стая, топъл минерален басейн с температура на водата 35 С и външно джакузи .

 

УВАЖАЕМИ ГОСТИ,

ПОЛЗВАНЕТО НА РЕЛАКС ЗОНАТА В МИНЕРАЛЕН КОМПЛЕКС „TERME DI HISSAR“ СЕ ВКЛЮЧВА ВЪВ ВХОДНАТА ТАКСА ЗА КОМПЛЕКСА!

Ползи от релакс зоната

Парната баня спомага за отваряне на дихателните пътища, което подобрява дишането. Благодарение на влажната топлина от парната баня, лигавиците на тялото се отварят и това води до значително облекчаване на състояния като астма, синузит и бронхит.
• Най-големият орган в човешкото тяло е кожата. През кожата преминават около 30% от отпадъците в тялото ни. Тук парната баня помага по два начина – от една страна горещата влажна пара спомага за отваряне на порите и по-лесно очистване на задържани токсини в тялото, а от друга страна обилното изпотяване увеличава капацитета на детоксикация и тялото може да се пречисти по-пълноценно. В резултат ще получите мека, гладка и чиста, леко порозовяла кожа, която не само ще чувствате прекрасно, но и ще изглежда много добре. Ползите от детоксикацията на организма са неоспорими и далеч не стигат само до по-добрият външен вид. Детоксикацията е мощно средство за подмладяване на организма. Пречистващото ѝ действие облекчава работата на органите в целия организъм.
• Терапиите с парна баня действат много релаксиращо и имат изключително благотворен ефект върху нервната система.
• Благодарението на топлата пара се подобрява кръвоснабдяването в цялото тяло.

Сауната подобрява имунитета! Това се дължи на факта, че в сауната температурата на човешкото тяло достига 40 градуса и изпада в състояние на така наречената изкуствена треска. В това състояние се получава стимулация на имунната защита и започва произвеждане на антитела и бели кръвни клетки, които от своя страна подсилват защитата ни от сезонните вируси и различни бактерии.
Сауната е всеизвестно и широко препоръчвано средство за борба с болките в ставите. Особено подходяща е за хората, страдащи от артрит и мигрена.
• Топлината на парата успокоява нервните окончания и мускулите. Това е чудесно решение за мускулна релаксация след сериозно физическо натоварване.
• Използването на сауна намалява кръвното налягане и спомага за по-здрав и дълбок сън

Невероятните ползи на солната стая са известни и предпочитани от поколения наред в Европа.
Извори за ползите от солта датират от гръцката епоха, от Хипократ и Европейските монаси, като посочват положителното й въздействие върху укрепване на организма при възрастни и деца с респираторни проблеми.

Има ли ограничения във възрастта?
Няма ограничения във възрастта.
Какво трябва да правя след терапията?
След терапията можете да поемете отново ежедневните си ангажименти, заредени и отпочинали, като в рамките на 30 мин. ограничавате прием на напитки и храна.
Ще навреди ли терапията на очите ни?
Абсолютно не. Морската вода вреди ли ви?
Има ли риск от пренасяне на инфекции от други клиенти в Солната стая?
Солта действа като магнит за всички микроби, токсини и прашинки. Самата стая е покрита със сол по стените и пода, а по време на процедурата, въздухът се насища с миниатюрни частици сол. По този начин, всички възможни замърсители и вредители се неутрализират.Това прави микроклиматът в Солната стая 3 пъти по-чист от стерилна хирургическа стая в болница.

Термална минерална вода

Релакс зоната в Минерален комплекс „Terme di Hissar“ ще зарадва посетителите си с лечебната сила на термалната минерална вода от извор „Банчето – Миромир” в град Хисаря, уникален стил и първокласни съоръжения – сауна, парна баня, солна стая, релакс минерален басейн, предложения за масаж, даряващи пир на сетивата.

Общата минерализация на водата от КЕИ „Банчето – Миромир”, гр.Хисаря, е 270 mg/l.

Характеризира се като термална, ниско минерализирана, хидрокарбонатно – сулфатна, натриева, флуорна и силициева вода, без санитарно –  химични и микробиологични признаци за замърсяване. Съдържанието на изследваните микрокомпоненти и стойностите на радиологичните показатели, са в границите на нормите за минерални води. Водата има стабилиен  физико  – химичен състав и отговаря на изискванията на Наредба №14 за курортните ресурси, курортните местности и курортите /ДВ, бр.79 от 1987 г., последни изменения бр.70 от 2004 г./.

Лечебно – профилактичните свойства на водата се определят от нейната ниска минерализация и наличието на хидрокарбонатни, сулфатни, натриеви и флуорни йони, както и на метасилициева киселина в колоидално състояние. Питейното балнеолечение с този тип води оказва въздействие основно върху стомашно – чревния тракт, жлъчно – чернодробната и бъбречно – отделителните системи.  Водата оказва детоксичен ефект. Флуорните йони потенцират дентогенезата и позволява прилагането на минералната вода за кариес профилактика.